donderdag 18 augustus 2011

To all new arrivals








Met een honderdtal internationale wetenschappers zijn we, en de voorbije dagen leerden we vanalles bij over de stad met het prachtige kanaal, de campus waar ook de studentenbars zijn, over de taal met de ongelooflijk moeilijke uitspraak in een les met liedjes en dansjes, de cultuur met Denen die slechts na wat bier benaderbaar worden, over onze studies waarbij we zelfs al clickersystemen om live in de les te kunnen antwoorden op vragen van de prof gebruikten... en vooral over de mensen.

Gezellige boel, al die buitenlandse wetenschappers, hoewel ik de laatste dagen iets te vaak Astronomy-Belgium-Vincent-entireyear mocht zeggen. Onze 'opvang' gaat hier bijna even hard als Wina's EJW en dinsdagavond mochten we al genieten van ons eerste feestje, de International Night in het studentenhuis, compleet met Speeddate. Alsof men verwachtte dat het nodig was, kregen we woensdag koffie & koffiekoeken aangeboden in de aula! Wie kreeg er in een Leuvense les al ontbijt?

Behalve nieuwe mensen is er ook een hoop papierwerk te verwerken. Hoewel mijn twee contactpersoon-proffen in het buitenland zitten begint er gelukkig enig zicht te ontstaan op de vakken die ik hier zal volgen (exoplaneten maandag om tien uur!). Een nieuw gsm-nummer is inmiddels ook een feit en met wat Erasmussers bezochten we ook al de IKEA. Kleerkasten, jawel, zodat samen met mijn posters en de fotomuur het kot nu ongeveer helemaal ingericht is en het hier zeer 'hygge' (gezellig, 'cosy') wordt.

Een nieuwe poging op donderdag om het internet tot in ons huisje te brengen bracht ons voorlopig niet veel dichter bij het wereldwijde web. Gelukkig is de campus dichtbij en werkt het wifi er vlot. Nu de intro-week ongeveer gedaan is, zijn we ook even naar de haven getrokken om de zee te zien, met Katrin-Germany, Niki-Canada, Lucie-TsjechRepublic, Rainer-Germany and Sandra-Spain - stilaan de 'regular crowd'. Na enkele regendagen is het puur genieten van het fantastische zomerweer! Verder ook nog opgegeven als vrijwilliger voor de bar in het Studenterhus Arhus, kwestie van nog niet geheel op presidiumpensioen te vertrekken. Ten slotte nog even vermelden dat ik hier al elke avond achter de vuren heb gestaan, en gisteren zelfs chocomousse heb gefrabiceerd! Mjam jam!

Groetjes, kusjes, liefde,
Vinnie

1 reacties:

Siel zei

volgende creatie: chocomousseTAART !

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.