dinsdag 27 september 2011

This is a place where I feel at home

Lange dag, want vroeg begonnen! Met Sandra en twee Deensen gaan ontbijten in Café Ziggy: een brunch-buffet voor 35 kronen. Fijn om eens met Denen af te spreken, want het is toch stilaan tijd om niet enkel met de buitenlandse studenten op te trekken!

Na deze vroege ochtend ging het tegen kwart over tien naar de les Exoplaneten - het academische kwartier wordt hier letterlijk genomen en alle lessen starten vijftien minuten na het uur. Een namiddagje studeren 'op den bureau' (de examens komen er al belachelijk snel aan), en dan werd de Deense les voor een keer overgeslagen om in te gaan op een uitnodiging voor de 'Danish Youth Goodwill Ambassador':

"Youth Goodwill Ambassador Corps is a global network of international students.
The students work on a voluntary basis in order to promote Denmark as an attractive study and work destination. 
 
Based on their work they are awarded the honorary title of Youth Goodwill Ambassadors. 
All members of the network take part in a talent development program, work with Danish key stakeholders within business, culture and academic institutions and are appointed an international business executive as their personal mentor."

Op 1 september, net voor de deadline diende ik samen met 350 anderen mijn kandidatuur in. Op basis van de antwoorden op twee vragen (Why would you be a good ambassador? Why did you chose Denmark?) werd ik samen met 160 anderen uitgenodigd om deel te nemen aan een eerste workshop.

We kregen meer uitleg over wat men van ons verwacht (reclame maken voor Denemarken in onze thuislanden en mensen aansporen om hier te komen studeren - wacht maar af lieve lezers!), net als wat ze voor ons zullen doen (contacten met elkaar, met Denemarken en met Deense bedrijven).

Vervolgens mochten we in kleine groepjes aan een 'case' werken. Toch een beetje op lijf geschreven, deze opdracht: in een kleine groep snel en efficiënt vergaderen, over hoe een activiteit uit te werken, er reclame voor te maken en sponsoring voor te vinden.

Boeiend was het alleszins zeker (en dan had ik het nog niet over de receptie), en bovendien nog eens een keer bijna allemaal nieuwe namen hier! Rechten, journalistiek, politieke wetenschappen, economie, business, international studies, ... uit China, Canada, Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje, India, V.S., ...

Op basis van deze workshop (en dezelfde in Kopenhagen en Aalborg) worden ongeveer 100 gelukkigen geselecteerd. Ongeveer een keer per maand vindt dan meer van dit alles plaats met de uitverkorenen. Wordt dus hopelijk vervolgd!

Groetjes, kusjes en liefde,
Vinnie

2 reacties:

Lien zei

Dankjewel voor de link naar je blog, eindelijk zeg! "Vinnie", "in", "Denemarken" leverde tot nu toe niet veel op in Google... (behalve een zeer fout YouTube-filmpje)

Maar waarover zal je thesis nu gaan, Vinnie? Over "exoplaneten"? Jos zou zeker willen weten wat exoplaneten zijn, of ze wel bewezen zijn/kunnen worden, waarom deze bestaan, waarom wij bestaan, waarom wij er onderzoek naar (moeten) doen, wat de gevolgen zijn van deze kennis voor het voortbestaan van de mensheid, enz.

Of moeten we nog eens met de bus door Namibië reizen om hierop een antwoord te krijgen?

Ik kijk al uit naar de antwoorden op al onze vragen :-)

Liefs,
Lien-van-de-Namibië-reis

Vinnie zei

Haha, wel schone vrouwen in dat filmpje precies. :-)

Er komt binnenkort een post die volledig gaat over wat nu mijn precieze onderwerp is en wat het betekent, hopelijk helpt dat Jos zijn existentiële twijfels weer een beetje vooruit! De nieuwe vragen die het oplevert stel je dan maar als reactie daar op!

Door Namibië reizen is er niet voor vereist, maar misschien kan je hier eens in de zee komen zwemmen? :-)

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.